Sunday, 14 August 2016

Ikan jenahak masak stim

Rezeki dari tetamu.Alhamdulillah dapat makan ikan fresh.So, kita buat jenahak stim barulah sihat.hihi. Jom cekidot resepi
Bahan bahan
* 3 ulas bawang putih (cincang halus)
* 2 batang serai (hiris halus)
* 2 inci halia (hiris halus)
* 1 ekor ikan jenahak
* 1 biji tomato (potong dadu)
* 3 biji limau nipis (ambil jus)
* 2 sudu besar sos ikan
* Cili padi (patahkan je)
* Gula dan garam

Cara cara
1 - Taburkan bahan bahan di atas ikan dan masukkan sedikit ke dalam bahagian perut tu..
2 - Kukus sehingga masak dan perahkan jus limau nipis,tabur garam dan gula,sesuaikan rasa.
3 - Kukus lagi dalam 5 minit
Besarkan ikan ni..hihi..


1 comment:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...