Jom memucuk paku. Kalau dekat mall susah beno nak cari pucuk paku ni. Di pasar malam juga baru nampak batangnya. Alang- alang peti dah penuh dengan stok sayur ni, seronok la juga. tapi kadang pening nak fikir nak masak apa ye, macam mana ye.
pucuk paku goreng bersotong |
* 1 ulas bawang putih (hiris)
* 2 biji cili padi (ketuk)
* 2 ulas bawang merah (hiris)
* 3 ekor sotong
* air
* minyak
* Perencah Hilal
Cara-cara
1 - Tumis bawang merah dan bawang putih.
2 - masukkan cili padi dan sedikit air.
3 - Masukkan sotong dan biarkan sotong masak
4 - Masukkan perencah dan garam.
5 - Akhir sekali masukkan pucuk paku sehingga kelihatan layu dan boleh la tutup api.
No comments:
Post a Comment